CRNA SUDBINA NOSAČA KOVČEGA Zajedno su ispratili ubijenog Nikolu Bojovića, pet godina kasnije DVOJICA SU LIKVIDIRANA, a jedan živi u tajnosti

0
333

Dragoslav Miloradović, Rade Rakonjac i Filip Korać zajedno su nosili kovčeg Nikole Bojovića, hladnokrvno ubijenog 2013. godine u Beogradu u cilju osvete njegovom rođenom bratu Luki, inače vođi “Zemunskog klana”. Pet godina kasnije, dvojica od njih su hladnokrvno likvidirana, a jedan živi u tajnosti i važi za čoveka koji je desna ruka i glavni saradnik Luke Bojovića.

Nikola BojovićFOTO: RAS SRBIJA
Nikola Bojović

Dragoslav Miloradović – LIKVIDIRAN

Dragoslav Miloradović (44), saradnik i kum Luke Bojovića, likvidiran je u ponedeljak uveče u dvorištu auto-perionice koju je do ubistva Nikole Bojovića vodio sa njim. On je davno bio jedan od Lukinih najbližih saradnika.

Miloradović je ubijen u svojoj autoperionici, kada su napadači na motoru ispalili u njega više od 15 hitaca iz automatskog oružja. Oni su bzo pobegli sa lica mesta, a trag im se gubi u Zvezdarskoj šumi gde su zapalili motor. Kamere su snimile ubice na Karaburmi, ali oni nisu još identifikovani jer su nosili kacige.

O bliskosti Dragoslava Miloradovića (44) sa porodicom Bojović najbolje sveodoči fotografija na kojoj sa Radetom Rakonjcem i Filipom Koraćem nosi kovčeg ubijenog Nikole Bojovića. Fotografija na kojoj Miloradović nosi kovčeg pokojnog Nikole sa Radetom Rakonjcem i Filipom Koraćem (i još jednim Nikolinim prijateljem koji nije uključen u kriminalne poslove) postala je aktuelna nakon njegovog ubistva u nedelju.

Miloradovićevu nevenčanu suprugu tešile su Anđelka i Marija BojovićFOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
Miloradovićevu nevenčanu suprugu tešile su Anđelka i Marija Bojović

Takođe, o bliskosti dveju porodica govore i fotografije sa uviđaja nakon Miloradovićevog ubistva, gde su u autoperionici njegovu nevenčanu suprugu Maju tešile Anđelka i Marija Bojović, majka i sestra Luke i Nikole Bojovića.

Miloradovićevu sliku na njegovoj sahrani nosila je upravo rođena sestra “Zemunca”, a sahrani je prisustvovao i Lukin brat od strica zlatar Nebojša Bojović.

Rade RakonjacFOTO: RAS SRBIJA
Rade Rakonjac

RADE RAKONJAC – LIKVIDIRAN

Rade Rakonjac, Lukin ratni drug sa fronta, Arkanov kum, ubijen je 2014. godine, usred bela dana, sa pet hitaca iz automatske puške u kafiću “Mariki” u Beogradu.

U pucnjavi su ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji.

Napadač u maskirnoj uniformi pobegao je automobilom “alfa romeo”, u kome ga je čekao saučesnik, i koje je nekoliko sati kasnije pronađen zapaljen u Ulici Radovana Simića Cige u naselju Medaković.

Pet meta klana Slobodana ŠaranovićaFOTO: RAS SRBIJA
Pet meta klana Slobodana Šaranovića

Ovo ubistvo (nerešeno do danas) pripisuje se obračunu Bojovića sa braćom Šaranović, odnosno krvnom osvetom koja traje između ove dve porodice već godinama.

FILIP KORAĆ – NAPREDOVAO U KLANU

Filip Korać je, s druge strane, napredovao u hijerarhiji nakon hapšenja Luke Bojovića 2012. godine i danas je glavni čovek Bojovićevog klana, označen kao njegov najbliži prijatelj i saradnik.

Filip KoraćFOTO: RAS SRBIJA
Filip Korać

Iako je uporan u tome da se ne bavi kriminalom, sva operativna saznanja smeštaju ga u taj kontekst – kao jednog od glavnih Bojovićevih ljudi za drogu i oružje.

Za sve to vreme, iako se njegova organizacija dovodi u vezu sa najtežim krivičnim delima, policija nije uspela da pronađe nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka. Njegov dosije je praktično čist, a jedino hapšenje je doživeo početkom avgusta, i to u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića.

Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Posle Lukinog hapšenja u Valensiji, u februaru 2012. Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru, gde je glavni Bojovićev saradnik bio Luka Đurović iz Bara. Od Đurovićeve pogibije, Korać se najviše oslanja na škaljarski klan, čiji je vođa Kotoranin Jovica Vukotić. Preuzimanjem liderske pozicije nasledio je i rat koji je Luka 2009. započeo sa crnogorskim porodicama Radonjić i Šaranović i u kojem je na obe strane ubijeno desetak osoba. Kada su u Beogradu ubijeni Lukin brat Nikola, a zatim i bliski saradnik Rade Rakonjac, Korać je pobegao iz Srbije verujući da je on sledeća meta.

Ime Filipa Koraća pominjalo se i u kontekstu organizatora nereda na tribinama FK “Partizan”, kada je izbila velika tuča oko prevlasti u ovim redovima. Ništa od toga, međutim, nije dokazano da je zaista delo Filipa Koraća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here