(FOTO) SKRASILA SE U STROGOM CENTRU BEOGRADA: Kupila stan od 175 kvadrata, ima 3 terase, a od TURSKE SOBE i maminog miraza ostalo je samo…

0
326

Kada se posle brojnih selidbi skrasila u strogom centru Beograda, voditeljka Suzana Mančić pronašla je pravo mesto za život u kom je svaki kutak oplemenjen brojnim uspomenama i predmetima vrednim pažnje.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

U samom centru grada, u zgradi koja se nalazi tik pored Beograđanke, živi jedna od najpoznatijih voditeljki Suzana Mančić koja se u centar grada doselila pre više od jedne decenije

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Suzanin stan u zgradi koja je izgrađena 1956. godine ima 175 kvadrata, a kada ga je kupila, morala je baš sve da promeni u njemu.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

“Rekla bih da sam ovim stanom zaokružila sve svoje selidbe. Zgrada u kojoj živim sazidana je iste godine kada sam se ja rodila, s tim što sam ja u mnogo boljem stanju nego ona. Komšije su veoma fine. U prvi mah, kada sam se doselila ovde, malo su zazirali od mene, mislili su valjda da sam uobražena, da ću glumiti neku zvezdu, ali su brzo shvatili da sam normalna osoba”, s osmehom priča voditeljka.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Renoviranje Suzaninog doma trajalo je dugo, ali je ona u svemu tome uživala. Ono što joj se posebno dopada, kao i svima koji prvi put uđu u njega, jesu prostrane terase s kojih se pruža neverovatan pogled na zapadni deo prestonice.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

“Stan je bio je u veoma lošem stanju kad sam ga kupila. Uložila sam izuzetno mnogo truda, nerava i novca da bih ga renovirala. I promenila sam apsolutno sve: parket, stolariju, instalaciju, za šta su majstorima bila potrebna puna četiri meseca. Tada sam, na sreću, imala para, pa sam mogla to da finansiram. Ali ovaj pogled preko tornjeva Vaznesenjske crkve, krovova Vlade i zastave Srbije, pa sve do mostova na Savi, bio je vredan mog truda”.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

“Stan je prostran i sunčan, dvostrano je orijentisan i ima tri terase prepune cveća. Sve sama negujem, ali nažalost, slabo mi uspeva jer je u centru grada veliko zagađenje. Da ne pominjem letnje temperature, od kojih su mi sve ruže propale. Na terasi koja gleda na crkvu svako jutro pijemo kafu, a to je i kutak moje ćerke Natalije, jer je pušač”.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

“U svom domu čuvam stvari koje se nasleđuju generacijama. Moja mama je u miraz donela takozvanu tursku sobu, od koje su ostale samo dve male biblioteke, a ostali delovi su prodati za vreme okupacije da bi se preživelo. Mnogo toga sam donela i sa putovanja, recimo ruski kutak, dosta porcelana, srebrnine, umetničke slike… Sve sam to kupovala dok sam živela u Rusiji”, ispričala je Suzana.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Kurir.rs/Glossy/Foto Dragana Udovičić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here