KAKO DO SAVRŠENE ZADNJICE VEŽBOM NA POSLU, ZA STOLOM, KOD KUĆE: Saznajte kako da preolikujete i zategnete svoj gluteus na najjednostavniji način

0
803

Ovu vežbu može da radite bilo kad i bilo gde, a sjajan je način da se brzo iskupite ako ste preskočili jučerašnji trening za zadnju ložu.

Foto: ShutterstockFOTO: SHUTTERSTOCK

Ne morate da idete u fitnes klub ili teretanu da biste imali zategnute mišiće zadnjice. Vežbe možete da radite i dok sedite na poslu, u kolima, kod kuće, dok stojite u redu ili čekate na semaforu…

Stezanjem mišića zadnjice dok sedite i radite bilo koji posao, može savršeno da oblikuje ovaj deo tela. Stručnjaci tvrde da prilikom ovakve aktivnosti dolazi do iste kontrakcije glutealnih mišića, kao kada se vežba sa tegovima.

KAKO IZGLEDA VEŽBA ZA ZADNJICU?

Cela vežba se sastoji u tome da glutealni mišić čvrsto stegnete, izbrojite do dvadeset ili trideset i potom opustite. Vežbu treba ponavljati sa sve dužim stezanjem mišića. Cilj je da se dostigne 60 sekundi, ali sa pauzama između kontrakcija, ne dužim od pet do deset sekundi.

Korisna je jednostavnija varijanta vežbe koja se sastoji od naizmeničnog kratkog stezanja i opuštanja, sa najmanje petnaest ponavljanja.

Zatezanjem glutealnih mišića istovremeno jačaju i mišići karličnog pojasa.

Izvor: Novosti.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here