OPASNI SEKS-ROBOTI: Skupocene mašine dizajnirane za zadovoljstvo lako postaju savršene ubice!

0
261

Ilon Mask, osnivač firme “SpejsX” i koosnivač “Tesle”, ubeđen da će inteligentni roboti uništiti ljude. “Guglova” veštačka inteligencija uspela je da stvori svoju veštačku inteligenciju koja je moćnija od bilo koje koju je čovek ikad napravio, a nova opasnost mogli bi da budu seks roboti, mašine dizajnirane za zadovoljstvo, koja lako mogu postati – ubice!

 

Iako priča o seksualnim terminatorima zvuči kao šala, takva mogućnost zaista postoji, upozorava dr Nik Paterson, predavač o sajber bezbednosti na Univerzitetu Dikin u Australiji. On veruje da će u budućnosti hakeri moći da kontrolišu seks-robote lakše nego danas laptopove ili mobilne telefone.

 

“Upravljani sa udaljenog kontrolnog mesta, seksi kiborzi mogu se iskoristiti za sve vrste različitih poslova, uključujući nasilje i ubistvo”, piše Indy100.com.

 

“Hakeri mogu da provale u robota ili robotsku napravu i ostvare punu kontrolu nad vezama, rukama, nogama i drugim ugrađenim instrumentima, što u nekim slučajevima može značiti i noževe”, kaže Paterson.

 

Kada se robot jednom hakuje, haker stiče punu kontrolu i daje mu instrukcije za rad ili, možda, ubistvo!

FOTO: PRINTSCREEN

 

“Poput pametnih telefona i robotima će biti potreban će operativni sistem koji će biti povezan na internet, što olakšava hakovanje”, kaže Paterson.

 

Modeli seks-robota koji su trenutno na tržištu mogu da se programiraju da upamte ono što njihov kupac voli – poput omiljene hrane, filmova, muzike ili datuma rođenja. Najnapredniji seks robot je Harmoni, firme “Ril dol”, seks-robot čija ličnost može da se prilagodi vlasniku. Harmoni može biti programirana na čak 18 različitih osobina ličnosti, te može biti stidljiva, ali i seksi, a po želji ima škotski akcenat.

 

Takođe, može donekle da se menja: od njene kose do vagine, ima i pokretljivu vilicu sa mekim usnama, ultramekim jezikom i silikonskim zubima. Postoji i model lutke koja nosi ime Eva, a izgrađena je na osnovu kalupa realnih ženskih tela. Ona može biti u čak 20 različitih seksualnih položaja.

 

Na globalnom tržištu seks-tehnologije godišnje se obrne 3,6 milijardi dolara, a širom sveta firme se utrkuju da stvore novu vrstu robota za koju kažu da će promeniti seks zauvek. Kupci će biti spremni da potroše po 15.000 dolara za lutku koja “nikada ne kaže ne”, smatraju u tim firmama.

 

(Kurir/Blic, Foto:Prinstcreen)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here